Publiquem les nostres fotos a Internet?

La publicació de fotos a Internet ha estat sempre un tema difícil, en el que hi ha persones que publiquen tota la seva vida fil per randa i persones que no volen penjar res que tingui a veure amb la seva vida personal. Tot són extrems… però crec que entre una cosa i una altra podem trobar-hi un punt mig.
El primer que faig quan anem a fer una sessió de fotos és donar el full de consentiment de dades on en un dels apartats hi ha l’opció de marcar una casella on se m’autoritza o no a publicar les fotografies.

Sé que aquest és un tema delicat, i més quan en aquestes hi apareixen menors. Molta gent opta per no publicar res dels seus fills a Internet i, evidentment és del tot respectable, però els que sí que ho fan no són uns pares inconscients ni volen pas cap mal als seus, com és obvi.
Per què no deixem publicar? Un dels principals motius és perquè un cop a Internet no sabem on aniran a parar les fotografies ni qui les pot utilitzar per a fer ves a saber què (sol preocupar sobretot el tema de la pornografia infantil). Però… I qui ens diu que un dia a la piscina o a la platja, algun d’aquests depravats faci una foto als nostres fills despullats mentre els hi estem treient la sorra a la dutxa o mentre els hi posem el bolquer i l’utilitzi per això? No podem viure constantment amb la por al cos, sinó denunciar aquests fets i no permetre que ens robin la llibertat de mostrar els nostres fills al món, si això és el que desitgem.
Hi ha moltes maneres de publicar fotografies, i sempre s’han de tenir en compte alguns aspectes com ara: evitar les geolocalitzacions de les fotos, evitar acompanyar les imatges amb textos que donin informació d’on viuen els menors, a quina escola van… i una cosa important per mi seria evitar també aquelles fotos que per nosaltres poden ser gracioses, però que potser el dia de demà seran una font de “burla” del nostre fill o filla. Qualsevol precaució és bona, però hem de tenir en compte que si pengem a les xarxes socials qualsevol fotografia de la nostra família no passarà res dolent, NO HAURIA DE PASSAR!!
Quan a nivell professional publiquem una sessió de fotos solament ensenyem al món la nostra feina i tenim molt en compte si les autoritzacions de difusió de les imatges estan signades o no. Si hi ha famílies que no volen ser etiquetades (que ens deixen publicar, però volen manternir-se en l’anonimat) com les que sí. Res té de dolent una foto d’un bebè acabat de nèixer, res hauria de tenir de dolent compartir amb amics i familiars aquells moments de les nostres vides que ens fan més feliços.
I vosaltres, què en penseu? Publiqueu fotografies vostres o dels vostres fills i filles a Internet?

Aquestes entrades també et poden interessar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.