fotografia recent nascuts
Fotografia respectuosa i reportatges newborn

Per mi el respecte és la base de tota relació i intento aplicar-ho en tots els aspectes de la meva vida. No sempre és fàcil… ja que jo, com suposo que gairebé tots els humans, tendim a voler satisfer les nostres necessitats (i no necessitats) passant per sobre de qui sigui. És com una lluita constant, veritat?
Dins el meu entorn laboral tot em resulta més fàcil i és on la fotografia respectuosa pren partit al 100%. Quan realitzo fotografies m’agrada veure què passa, observar, deixar fer… perquè sol així tinc el resultat que m’agrada, l’espontanietat i naturalitat. I si a més a més respecto el que la persona que vol ser fotografiada em demana, o està sentint en aquell moment ja és la meva màxima satisfacció.
fotografia recent nascuts i newborn lleida
En els reportatges newborn, el respecte és la base. Allí el bebè no ha decidit en cap moment que vol ser fotografiat i ell o ella no té cap necessitat de que l’estiguem marejant postura amunt postura avall. És per això que prefereixo que sigui el nadó el que marqui el ritme de la sessió i si enlloc de quatre postures diferents sol en podem fer una, doncs que puguem gaudir-la i que tots, mare, pare i nadó estiguin còmodes. A més a més, aquells gestos que fan espontàniament li donen sempre un plus afegit… captar la naturalitat del moment és molt bonic!
Quins són els aspectes bàsics que tinc en compte a l’hora de poder practicar una fotografia respectuosa?

  1. La paciència: és la mare de la ciència diuen… de la ciència de tota aquella situació que requereixi temps i esforç. Gràcies a la paciència podem garantir l’èxit o assumir el fracàs de la sessió.
  2. Saber preguntar i explicar: És important explicar-ho tot, què farem en cada moment per tal que els pares estiguin tranquils i confiïn en la teva professionalitat per realitzar aquest petit tresor que seran després les fotografies del seu fill o filla. I a la vegada preguntar-ho tot també, preguntar si volen sortir a les fotos, si el seu fill utilitza o no xumet, si al final de la sessió quan tot ha anat molt bé volen intentar una última postura, etc. Quan preguntem donem importància a l’altra persona i és que si treballem amb recent nascuts s’ha de tenir en compte que els bebès i la seva mare (i el seu pare) són un i no podem passar per davant seu sota cap concepte.
  3. Empatia. Súper important saber posar-se a la pell de l’altra persona, tant dels pares, com dels nadons acabats de néixer. Us agradaria sentir-vos angoixats per unes mans estranyes que no et deixen posar amb la postura que tu vols? Crec que aquest punt és el més decisiu, qualsevol fotògraf amb empatia sabrà de què parlo…

I a partir d’aquí deixar fluir… perquè si hi ha respecte i confiança el reportatge fotogràfic mostrarà allò que realment hi ha, sense trampes ni ficcions.
Una de les sessions on la fotografia natural i respectuosa pren molt partit és en les sessions lifestyle a domicili. Mireu aquest post! –> https://www.albapifarre.com/reportatges-a-domicili/
fotografia recent nascuts
On estarà millor el nadó que als braços de la seva mare?
I fins aquí l’entrada d’avui! Espero que s’hagi entès bé ja que sovint no n’hi ha prou amb paraules, si no s’experimenta en primera persona és més difícil de comprendre-ho. Estic segura que qualsevol de les persones que hagin viscut una sessió de fotos basada amb la fotografia respectuosa sabran reconèixer-ho!
Si voleu veure un vídeo que vaig publicar fa uns mesos sobre com treballo i on explico una mica la meva filosofia de treball clickeu aquí! (https://www.albapifarre.com/reportatges-newborn/)
Que tingueu un bon dia!

Aquestes entrades també et poden interessar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.