4 errors que comets a l’hora de gravar

Vaig prometre fa mooolt temps que compartiria un post amb vosaltres sobre els errors que es solen cometre a l’hora de gravar, i “lo prometido es deuda”! Alguns cops em dieu que “jo no sé gravar” “a mi no em queda mai bé” o bé rebo els vostres arxius per a muntar la vostra Història de Vida i veig alguns aspectes que si es tinguessin en compte el resultat final us agradaria molt més.

Així que he preparat una petita llista amb 4 punts perquè els puguis tenir en compte a l’hora de gravar la teva propera Història i el resultat final sigui molt millor.

Videograf Lleida

4 errors que tots hem comés algun cop o altre i que si en som conscients i els corregim farà que els nostres vídeos millorin qualitativament.

  1. Pares la càmera abans d’hora i talles l’acció. Per tal de contar una història que emocioni necessitem la reacció de l’acció i a vegades parem de gravar sense esperar que la història parli per si sola. (Truqui: abans de parar de gravar compta fins a 3!)
  2. Dones indicacions, parles (o parla algú que no està a l’escena) tota l’estona per sobre del que està passant. Això ens passa a tots i totes, no en som conscients fins que ens posem a editar el vídeo i la nostra pròpia veu ens molesta.
  3. Mous la càmera amunt i avall i dreta i esquerra i l’espectador acaba marejat. QUIEEEETOSSS! El que es mou que sigui el que passa davant la càmera o si volem fer algun pla en moviment que sigui de manera suau, a l’hora de veure-ho serà molt més agradable.
  4. No tens en compte la llum. No t’ha passat mai que vols gravar a algú i la persona surt fosca, negra i gens clara? Avui en dia a les càmeres del mòbil pots escollir prement amb el dit la pantalla on vols que la càmera medeixi la llum i d’aquesta manera surtin més clares o més fosques. Tot i això sempre recomano evitar els contrallums, gravar o fotografiar amb una finestra darrere gairebé sempre farà que les persones de davant es vegin negres.

Segurament t’ha passat alguna d’aquestes coses (o fins i tot potser totes!), si o no? No passa res! Sempre dic que l’important és gravar, és tenir el moment gravat sigui de la manera que sigui, fosc, amb soroll de fons, amb moviments de càmera bruscs… després, a poc a poc, si t’agrada tenir vídeos familiars i editar-los, aniràs veient què és el que queda bé, el que no i segur que a base de practicar aniràs millorant.

Si t’has quedat amb ganes de més trucs, pots descarregar-te la GUIA per gravar i editar la teva pròpia Història de Vida. Un recurs gratuït, que he preparat per a que ningú es quedi sense la pel·lícula de la seva vida.

Pots descarregar-te-la AQUÍ!

Espero que t’hagin servit aquestes indicacions i que el proper cop que estigui a punt d’apretar el REC hi pensis i en siguis conscient. Igualment si vols compartir amb mi allò que més et costa o em vols preguntar sobre algun tema en concret estaré encantada d’ajudar-te!

Una abraçada,

Alba Pifarré

Aquestes entrades també et poden interessar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.